Întreținerea laptopului

1. După cumpărarea laptopului sau a unei baterii noi, descărcați bateria până la 10-20%, după aceea setați laptopul să intre în stand by ca să nu se descarce complet bateria și încărcați bateria până la 80-90%.
2. Din motive de siguranță, nu este recomandat să reîncărcați bateriile care au fost lăsate descărcate perioade lungi de timp. Dacă nu o să mai folosiți bateria o perioadă mai lungă de timp, este recomandat să o descărcați la un nivel de 40-50%, ca să nu se oxideze prea repede.
3. Nu țineți bateria aproape de surse de căldură, dar nici într-un loc foarte răcoros, pentru că trebuie ținută undeva la temperatura camerei.
4. Nu scoateți și nu introduceți bateria în laptop când acesta funcționează, pentru că acest lucru trebuie făcut numai când laptopul este oprit complet.
5. Nu folosiți laptopul în pat, pe pernă sau pe covor, pentru că nu se mai aerisește laptopului și se arde procesorul, pe lângă deteriorarea bateriei.
6. Dacă puteți, lucrați la laptop cu bateria scoasă din când în când, dar folosiți-o din când în când, chiar dacă nu aveți nevoie de ea, pentru că bateria utilizată rar, se va deteriora.
7. În timpul utilizării laptopului, dezactivați funcțiile bluetooth și conexiunea wireless, dacă nu le folosiți, pentru că acestea consumă foarte mult bateria, iar pe timpul nopții și când lumina camerei este stinsă, setați o luminozitate mai joasă pentru ecranul laptopului.
8. Folosiți un încărcător original și dedicat modemului vostru de laptop, cu amperajul și voltajul recomandat de producător, ca să nu aveți mai târziu probleme cu laptopul sau cu bateria.
9. La Windows, în căsuța de căutare din bara de start, scrieți msconfig și apăsați enter. De la tabul startup, dezactivați aplicațiile care nu vă trebuie și care pornesc o dată cu sistemul de operare și consumă mai repede bateria, pentru că rulează tot timpul în fundal.
10. Defragmentați regulat hard-disk-ul, ca să funcționeze cu o viteză mai mare și laptopul să consume mai puțină energie.

Niciun comentariu: