Performanță mai bună pentru jocuri

Indiferent dacă aveți un calculator foarte bun sau nu, nu strică niciodată mai multă performanță. Pe lângă devirusare, defragmentarea partițiilor și curățarea fișierelor temporare sau inutile, folosirea unor softuri precum Wise Game Booster, precum și actualizarea driverelor, mai sunt câteva soluții pentru o mai bună performanță. Nu uitați să dați restart după toate aceste modificări.

Interfața Windows-ului este foarte frumoasă, având multe efecte și înfățișări la dispoziția voastră, dar acele efecte consumă câteva resurse de sistem. Vă recomand să intrați în system properties din iconița computer, pe urmă în advanced system settings, pe urmă în setările de performanță de la tabul advanced și debifați tot ce nu vă trebuie.

În trecut, când caculatoarele nu aveau mai mult de 4GB ram și nu exista Windows pe 64 Biți, era mai utilă acestă obțiune, dar asta nu înseamnă ca acum nu e deloc utilă, mai ales dacă aveți doar 4GB de ram. Intrați în system properties din iconița computer, pe urmă în advanced system settings, pe urmă în setările de performanță de la tabul advanced și click change de la tabul advanced. Bifati custom size pentru fiecare partiție și puneți la initial și maximum size cât vă cere la recommended.

Pe langă faptul că e bine să dezinstalați softurile care nu vă trebuie deloc, multe softuri sunt setate să pornească automat odată cu Windows când sunt instalate și rulează degeaba în fundal, consumând resurse de sistem fără măcar să folosiți acele softuri. În căsuța de căutare din bara de start, scrieți msconfig si apăsați enter ca să intrați rapid în System Configuration. De la tabul services, bifați căsuța hide all microsoft services. De la tabul services și startup vă recomand să debifați totul, înafară de antivirus, firewall și driverele precum cele video și de sunet.

O altă soluție simplă este să setați windows să folosească mai eficient energia electrică. Din Control Panel, intrați în Power Obtions și selectați să fie pe High Performance, pe urmă salvați. În general, High Performance ar fi suficient, dar dacă folosiți un calculator PC și nu folosiți un laptop (la un laptop o să consume mai repede bateria) și vreți să obțineți și mai multă performanță pentru jocuri, atunci scrieți în căsuța de căutare "cmd" (fără ghilimele), pe urmă click dreapta pe cmd si selectați "run as administrator". Copy/Paste powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 și apăsați enter. Acum la Power Obtions o să vedeți obțiunea Ultimate Performance, care elimină orice caracteristică a sistemului de operare de economisire a energiei, pentru a îmbunătăți și mai mult performanța.

Dezactivați indexarea partițiilor și asta nu înseamnă că bara de căutare nu o să mai funcționeze. Click dreapta pe Local Disk-urile pe care le aveți și debifați "Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties", click ok, să fie bifat "Apply changes to drive, subfolders and files și click ok.

Scrieți Device Manager la căutare și de acolo dezactivați hight precision event timer de la system devices ca să nu mai fie lag în unele jocuri.

În Windows 10, intrați în settings, pe urmă în gaming și dezactivați game bar. Pe urmă intrați în privacy și dezactivați ce nu vreți să folosiți acolo, dar sugerez să dezactivați location, phone calls, radios și background apps.

Click dreapta undeva pe ecran, click personalize și de la colors dezactivați transparency effects.

Windows implementează un mecanism de accelerare a rețelei și ideea din spatele unei astfel de accelerații este că procesarea pachetelor de rețea poate fi o sarcină intensivă în resurse. Este benefic să opriți o asemenea accelerație pentru a obține un randament maxim. Scieți "regedit" în run ca să intrați în registrul sistemului de operare. Extindeți HKEY_LOCAL_MACHINE, pe urmă SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion > Multimedia și de la SystemProfile, modificați NetworkThrottlingIndex să fie pe ffffffff.

Streamingul multimedia și unele jocuri care utilizează serviciul „Multimedia Class Scheduler” (MMCSS) pot utiliza doar 80% din procesor. Serviciul „Multimedia Class Scheduler” (MMCSS) asigură accesul prioritar la resursele procesorului, fără a nega resursele procesorului pentru aplicații de fundal cu prioritate mai mică. Tot din SystemProfile de care am menționat mai sus, modificați SystemResponsiveness să fie pe 0.

Puteți modifica și prioritatea jocurilor. Extindeți HKEY_LOCAL_MACHINE, pe urmă SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion > Multimedia > SystemProfile > Tasks și de la Games, modificați GPU Priority să fie pe 8 și Priority să fie pe 6.

Algoritmul Nagle combină mai multe pachete mici într-un singur pachet mai mare pentru transmisii mai eficiente. Acest lucru este conceput pentru a îmbunătăți eficiența transferului de date. Sună bine, dar unele dintre jocurile video multiplayer suferă de algoritmul Nagle, deoarece aceste programe cred că acțiunile de jocuri sunt trimise fără întârziere cu pachete cuplate. Deci, s-a constatat că dezactivarea algoritmului ajută la eliminarea întârzierilor în timp de bâlbâială în jocuri cunoscute sub numele de lag și ping. Pentru dezactivare, extindeți HKEY_LOCAL_MACHINE din regedit, pe urmă SYSTEM > CurrentControlSet > Services > Tcpip > Parameters > Interfaces. Sub Interfaces cautați folderul unde conține DhcpIPAddress cu IP-ul vostru. Click dreapta pe spațiul gol, creați două fișiere DWORD. Pe prima o numiți TcpAckFrequency și pe a doua TCPNoDelay. Dublu click și le puneți pe ambele să fie pe 1.

Niciun comentariu: